Achtervolging op Hondsrugweg in Emmen eindigt in crash: drie verdachten aangehouden

Crash na achtervolging in Emmen. Foto: De Vries Media

De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging op de Hondsrugweg in Emmen drie personen aangehouden.

Zij zijn mogelijk betrokken bij een autodiefstal eerder vandaag in Valthermond. Bij de achtervolging probeerde het drietal met hun voertuig een politieauto van de weg te drukken.

Politiehelikopter

Nadat de politie de melding had binnengekregen over de autodiefstal in Valthermond kregen agenten op basis van het signalement de bewuste auto vanmiddag rond vier uur in Emmen in het vizier.

Woordvoerder Anthony Hogeveen: ,,Daarop ontstond een achtervolging, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Toen de auto op de Hondsrugweg werd achtervolgd, leek het erop dat de achtervolgende politieauto door de verdachten van de weg werd gedrukt.”

Botsing tegen boom

Die actie gebeurde volgens Hogeveen op het rechte stuk tussen Hotel Ten Cate en het Esso tankstation. ,,De politieauto voorkwam het afdrukken, maar vervolgens raakte de vermoedelijk gestolen auto van de weg en botste tegen een boom. De drie inzittenden sloegen daarna op de vlucht, maar de politiehelikopter kreeg hen in het vizier. Kort daarna werden zij vlakbij de plek van de crash aangehouden.”

De drie worden verdacht van de achtervolging en mogelijke betrokkenheid bij de autodiefstal in Valthermond. Zij zitten vast en worden binnenkort verhoord.

Over de identiteit van de verdachten kan Hogeveen niets zeggen, evenals over het kenteken van de gestolen auto. Volgens ooggetuigen had de auto een Duits kenteken.

Na de crash en de arrestatie was één rijstrook van de Hondsrugweg tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Nieuws

Meest gelezen

menu