Acteurs 'Het Pauperparadijs' maken kennis met Veenhuizen. 'Het is de eerste keer dat ik hier ben'

De cast van Het Pauperparadijs kwam deze week samen in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. In het midden vooraan regisseur Tom de Ket (met hoed). Rechts naast hem schrijfster Suzanna Jansen. Direct achter De Ket staat Sylvia Poorta, links naast haar Xander van Vledder.

De cast van Het Pauperparadijs kwam deze week samen in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. In het midden vooraan regisseur Tom de Ket (met hoed). Rechts naast hem schrijfster Suzanna Jansen. Direct achter De Ket staat Sylvia Poorta, links naast haar Xander van Vledder. Foto: Rens Hooyenga

De voorstelling Het Pauperparadijs wordt voor een derde keer een zomer lang opgevoerd in Veenhuizen. Met oude bekenden, maar ook met nieuwe acteurs. Die laatste groep maakte deze week kennis met het gevangenisdorp.

„Het is voor mij de eerste keer dat ik in Veenhuizen ben”, zegt Xander van Vledder. De 37-jarige acteur speelt komende zomer Johannes van den Bosch, de bevlogen generaal en oprichter van de Koloniën van Weldadigheid. „Hier komt het verhaal en plaats precies samen, dat zie ik echt als de toekomst van het theater.”

‘Boek ligt nog op nachtkastje’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's