Actiecomité Bethesda zet overleg met Treant stop

Het comité Actie voor Bethesda heeft het overleg met de raad van bestuur van Treant Zorggroep over ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen stopgezet. Het actiecomité vindt dat Treant niet transparant genoeg is, laat het weten op de eigen website.

,,Over en weer is er geen vertrouwen in de gesprekspartner. En dan heeft praten weinig zin”, stelt woordvoerder Frits Kappers. Treant zou volgens het actiecomité geweigerd hebben om vertrouwelijk inzage te geven in cijfers over de opnames op de intensive care-afdelingen van Bethesda in Hoogeveen en het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Het comité heeft geluiden gehoord dat patiënten sneller en vaker dan voorheen van Hoogeveen naar Emmen worden overgeplaatst.

,,Wij hebben in een brief aan de Raad van Bestuur laten weten dat het voor ons niet zinvol is om verder te praten als wij geen inzage krijgen in opname- en overplaatsingscijfers", zegt medisch woordvoerder Klaas Reenders in het bericht op de website. ,,De artsen in het comité hebben allen een carrière achter de rug waarin het medische beroepsgeheim een centrale rol speelt. Wij zijn uitstekend in staat om de vertrouwelijkheid van de cijfermatige informatie te garanderen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu