Actiegroep van Jan Huzen (die vorige week een ongeluk veroorzaakte) houdt nieuwe demotour, dit keer in het Noorden

Het Steunpunt Boeren en Burgers, aangevoerd door Jan Huzen, gaat zondag met zijn groep actievoeren in het Noorden. Mogelijkerwijs wordt de toer verboden door de Veiligheidsregio. Vorige week veroorzaakte de groep een ongeluk op de A28.

Het Steunpunt Boeren en Burgers demonstreert voor het behoud van tradities als Zwarte Piet, meer vrijheid voor iedereen en steun aan de boeren. Stadsblog Sikkom, dat in de appgroep voor de demo zat , meldt dat de Veiligheidsregio nog overlegt over het al dan niet door laten gaan van de tour van zondag. Er wordt door veel groepsleden gehint dat de tocht ook zonder toestemming gereden gaat worden.

Ongeluk

Vorige week reed de groep expres langzaam op de A28, waardoor bij Zuidwolde een file ontstond. Een vrachtauto botste hierbij tegen een auto met daarin drie inzittenden, onder wie een baby. Voor de baby kwam uit voorzorg een ambulance, maar het kind bleek ongedeerd. Jan Huzen en een mede-actievoerder aangehouden.

Jan Huzen

Jan Huzen afficheert zich als boerenactivist en strijder voor het behoud van het cultureel erfgoed. Hij startte in september een alternatief platform voor Facebook, als protest tegen het verbieden van Zwarte Piet op Facebook. Eerder werd hij bekend door zijn inzet om Willeke Dost in Koekange te vinden. Huzen ging keer op keer op eigen houtje graven in het weiland achter het huis waar Dost woonde, omdat hij er van overtuigd was dat haar lichaam daar begraven was.

Nieuws

menu