Action vestigt zich in Zuidlaren, in voormalig pand van Albert Heijn

Het AH-pand aan de Stationsweg staat niet lang meer leeg. Foto DvhN

Prijsvechter Action vestigt zich in Zuidlaren. Het warenhuis vestigt zich aan de Stationsweg, in het pand waar tot voor kort Albert Heijn zetelde.

Franchisenemer Hans Hendrikse heeft woensdag de sleutel aan de Action overhandigd. Action wil de winkel op 24 oktober openen, zo staat op een plakkaat voor het raam.

Aanwinst voor Zuidlaren

Hendrikse spreekt van een aanwinst voor Zuidlaren. „Het dorp heeft zo’n winkel nog niet, terwijl die aantrekkelijk is voor veel mensen uit het dorp, maar ook uit de regio.”

De komst van Action naar Zuidlaren is ook interessant met het oog op de plannen voor de dorpskern, waar de gemeente Tynaarlo samen met ondernemers en inwoners hard aan werkt. Op dit moment heeft Albert Heijn een tijdelijke winkel aan de Brink, aan de voorkant van het terrein waar vroeger de Prins Bernhardhoeve (PBH) zat. AH wil daar graag blijven, maar andere supermarktconcerns hebben daar ook een oogje op.

Supermarkten spreiden

De gemeente wil graag drie supermarkten spreiden over het dorp. Eentje op het PBH-terrein, een op de plek van Jumbo en een aan de Stationsweg. Om die reden heeft Action een tijdelijk huurcontract voor het pand aan de Stationsweg, zodat Albert Heijn of een ander supermarktbedrijf zich er (weer) kan vestigen.

In het dorp leven zorgen over de leegstaande AH-locatie aan de Stationsweg. Daar zou het winkelend publiek nu wegblijven. Met de komst van Action zullen die zorgen van de baan zijn, verwacht Hendrikse. „De loop komt weer in het gebied.”

Als Action straks tot ieders tevredenheid aan de Stationsweg zit, heeft Albert Heijn er weer een argument bij om op het PBH-terrein te blijven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu