Adverteerders vertrekken bij Vandaag Inside na ophef over kaarsen-onthulling door Johan Derksen

TOTO stopt ook sponsoring Vandaag Inside na uitspraken Derksen ANP

E-bikespecialist Stella Fietsen en kansspelbedrijf TOTO stoppen per direct met de sponsoring van tv-programma Vandaag Inside.

„Hoewel Stella als e-bikefabrikant sport en beweging, waaronder voetbal, een warm hart toedraagt, distantieert het zich van wat er in die bewuste uitzending is voorgevallen”, zegt het bedrijf in een reactie op de uitzending waarin voetbalanalist Johan Derksen seksueel grensoverschrijdend gedrag bekende.

Ook kansspelbedrijf Toto kondigt donderdagavond aan per direct de sponsoring van het programma te beëindigen. Dat meldt een woordvoerder van De Nederlandse Loterij, waar TOTO onder valt. TOTO gaat daarnaast niet meer adverteren in de reclameblokken rond het programma.

Theatertoer op losse schroeven

De uitspraken van Derksen over het kaarsincindent zijn ook slecht gevallen  bij Radio West. deze zender maakt niet langer gebruik van Derksen als presentator van hun programma Muziek voor Volwassenen.

Ook het doorgaan van de theatertournee van Derksen, hangt af van de excuses voor het 'kaarsenverhaal' waarmee hij donderdagavond komt in Vandaag Inside. Agentschap AT Next laat in een reactie weten dat de uitzending wordt afgewacht voordat een besluit daarover valt.

'Jeugdzonde'

Derksen onthulde dinsdag een ”jeugdzonde” waarbij hij na een met drank overgoten stapavond een door de alcohol bewusteloos geraakte vrouw naakt achterliet met een kaars tussen de benen. Daarop ontstond woensdag veel commotie, omdat het voorval niet alleen door veel mensen als schokkend werd ervaren, maar ook omdat er in de betreffende uitzending om werd gelachen.

Woensdagavond nuanceerde Derksen het verhaal enigszins door te stellen dat hij de vrouw in kwestie niet met de kaars had gepenetreerd, maar hem op een sokkel tussen de benen van de vrouw had gezet. Ook verklaarde Derksen dat hij met de anekdote voornamelijk de tijdgeest van de jaren 70 had willen neerzetten, en zich er nu dan ook voor te schamen.

 

Nieuws

menu