Afvalondernemer krijgt twee en een half jaar cel voor aanval met snijbrander in Meppel

Foto: ANP Foto: Ed Oudenaarden

Afvalondernemer Albert T. uit Rouveen is veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk voor het aanvallen van de eigenaar van een containerbedrijf in Meppel met een snijbrander. De rechtbank in Assen vindt poging tot doodslag bewezen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De aanval vond plaats op 17 december vorig jaar. De 50-jarige T. had al langere tijd een conflict over het terrein aan de Hesselterlandweg in Meppel, waar hij tot begin vorig jaar zijn afvalbedrijf gevestigd was. In april vorig jaar werd het verkocht aan Van Dijk Containers. T. ging in mei failliet.

23 incidenten

In de maanden daarna kreeg de politie in totaal 23 meldingen van incidenten op het terrein in Meppel. T. wilde op 17 december het terrein van het containerbedrijf op, maar het hek zat dicht. Een medewerker zag hoe de afvalondernemer dat met een snijbrander te lijf ging in een poging het terrein op te komen. Hij belde de eigenaar van het containerbedrijf.

Die rende op T. af en duwde hem. Daarna viel de Rouvener hem aan met de snijbrander, verklaarde hij bij de politie. Volgens T. sloeg hij de eigenaar van het containerbedrijf omdat de man hem sloeg, schopte en zelfs stak, maar daarvoor is geen bewijs gevonden. De medewerker van het containerbedrijf filmde het incident met zijn telefoon.

Schadevergoeding


Op de beelden is te zien dat de afvalondernemer de snijbrander met twee armen boven zijn hoofd houdt en drie keer uithaalt. Het slachtoffer hield er een wond van 5 centimeter aan zijn kaak aan over. T. zit sinds 17 december vast.

Hij moet het slachtoffer van de rechtbank bijna 3500 euro schadevergoeding betalen. Verder krijgt hij tijdens zijn drie jaar durende proeftijd toezicht van de reclassering en moet hij zich laten behandelen. Ook mag hij in zijn proeftijd niet aan de Hesselterlandweg in Meppel komen.

Nieuws

Meest gelezen

menu