Agent die Hilda voor 'dikke BMW' wegtrok niet vervolgd

Hilda van der Heide. FOTO DVHN/FRANK JEURING

De politieagent die Hilda van der Heide in Oranje wegtrok voor de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie) wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM).

Door de actie van de politieman in burger kwam Van der Heide ongelukkig ten val en brak haar arm. Ze deed aangifte van mishandeling en zwaar lichamelijk letsel door schuld.  

Volgens het OM valt het geweld dat de agent tegen Van der Heide gebruikte ‘binnen de regels met betrekking tot geweldsgebruik door de politie’.

Op 6 oktober vorig jaar kwam Dijkhoff naar Oranje om te vertellen dat er tegen eerdere afspraken in nog eens 700 vluchtelingen in het dorp opgevangen zouden worden, bovenop de 700 die er al zaten. Dat viel slecht bij de inwoners: een aantal van hen blokkeerde de wegen.

Hilda van der Heide ging voor de auto van de staatssecretaris staan en werd weggetrokken door de agent. Het tafereel werd vastgelegd op camera en de filmpjes waarin Van der Heide over de ‘dikke BMW’ van Dijkhoff schreeuwt, werden een hit op internet. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu