Agenten gehoord over vuurgevecht met verdachte (28) in steeg in Paterswolde

De politie doet sporenonderzoek in Paterswolde. Foto: Jeroen Kelderman

De twee agenten die begin dit jaar betrokken waren bij een schietpartij in Paterswolde worden bij de onderzoeksrechter aanvullend gehoord. Dat gebeurt op verzoek van de advocaat van de man die ervan wordt verdacht dat hij de agenten heeft beschoten.

Volgens de raadsvrouw ontkent haar cliënt niet dat hij heeft geschoten. ,,Maar de man zegt dat hij niet gericht op de agenten schoot”, zei de advocaat donderdag voor de rechtbank in Assen. Agenten hebben verklaard dat de verdachte zijn vuurwapen wel had gericht op het bovenlichaam van een van hen toen hij met een vuurwapen schoten afvuurde. De advocaat wil de agenten daarover nader horen.

Twee vuurwapens

De politie kwam in de nacht van 2 op 3 januari naar Paterswolde vanwege een melding over huiselijk geweld. Toen agenten de achtertuin van een woning aan de Hayo Hindriksweg inspecteerden, werd vanuit een steeg op hen geschoten. De agenten schoten terug. Er raakte niemand gewond. De schutter werd opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en verboden vuurwapenbezit. Volgens de officier van justitie had de man twee vuurwapens.

Het horen van de agenten gebeurt achter gesloten deuren bij de rechter-commissaris. Wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. De verdachte blijft vastzitten. Hij was niet bij de zitting aanwezig.

Nieuws

menu