Agenten vangen ontsnapt hangbuikzwijntje dat N371 bij Smilde dreigt op te rennen: 'Met veel lawaai en paniek wilde hij de weg op'

Geen dag lijkt hetzelfde voor een politieagent. Zo moesten agenten donderdagavond in de benen om achter een hangbuikzwijntje aan te vangen dat in Smilde was ontsnapt.

Het ontsnapte zwijntje bij Smilde

Het ontsnapte zwijntje bij Smilde

Een inwoner van Smilde had de politie gewaarschuwd dat het zwijntje over de Kanaalweg in Smilde liep. Het dier dreigde naar de overkant te gaan en zou dan op de provinciale weg de N371 belanden.

Sterke en vlotte dieren

Toen het de agenten en de toegesnelde dierenambulance was gelukt om het dier te vangen, was het allemaal nog niet over, vertelt een van de betrokken agenten. ,,Hangbuikzwijntjes zijn vrij sterke en vlotte dieren. En ze maken ook heel veel lawaai als ze in paniek zijn. Dat was nu ook het geval.”

Daarop heeft een van de hondengeleiders van de politie, die ook op de melding van het loslopende zwijn was afgekomen, het dier verdoofd. ,,Toen begon de zoektocht naar de eigenaar. Het dier had geen oormerk, zoals vee. Dan kun je makkelijk opzoeken via mijnvee.nl waar je moet zijn.”

Dierenambulance nam dier niet mee

Volgens de politieagent wilden de medewerkers van de dierenambulance het zwijntje niet meenemen, want ze vonden het geen huisdier. ,,Uiteindelijk hebben we het dier kunnen overbrengen naar een huisarts in Assen.”

Of de eigenaar van het dier zich al heeft gemeld, kon de politieagent zondagavond niet vertellen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu