Albert, Paula en hun kinderen trekken in Drijber de aandacht met NK wielrennen in het gras

Duidelijk zichtbaar vanuit de lucht: het maaiwerk van Albert Zantinge, Paula Laning en hun kinderen in Drijber, vlakbij het parcours van het NK wielrennen. Van Oost Media

Vanuit de lucht is in Drijber het maaiwerk van Albert Zantinge, Paula Laning en hun kinderen uitstekend te zien. NK Wielrennen met eronder een fietser is in het gras gemaaid. ,,Het zou geweldig zijn als het grasveld dit weekeinde tijdens het NK op televisie in beeld komt."

Paula Laning is verrast door de grote aandacht die de dronefoto's van het maaiwerk van haar gezin op allerlei internetplatformen en in de media genereren. ,,Ik zie het overal voorbij komen." Op de website Drijber.net schreef ze er en blog over en toen kwamen de reacties los.

 

Tot haar verbazing zag ze haar man met de grasmaaier recent steeds korte baantjes trekken over het grasveld. Hij was spontaan begonnen de letters NK WIELRENNEN te maaien in het veld. Dat deed hij nadat er in huiselijke kring was gesproken over het aanstaande NK.

'We kijken nooit naar de Tour'

 ,,Over een helikopter die laag over zal vliegen om de wielrenners goed te kunnen volgen en filmen. En dan komt de vraag: kunnen wij niet iets leuks doen met dat grasland waar-ie ook overheen vliegt? Want wij wonen bijkans op het parcours, op het binnenveld ervan, zeg maar."

Kort daarop begon Zantinge met het maaien.  ,,Gezegd wordt dat we het idee hebben opgedaan uit de reportages rond de Tour de France." Tijdens de televisieverslagen van die etappekoers zie je wel vaker creatieve wielergerelateerde uitingen van boeren in het land langs het parcours.

'De fietser moest er goed uitzien'

,,We kijken eigenlijk nooit naar de Tour", bekent Laning. De tekening in het gras is het uitvloeisel van een brainstorm in het gezin. ,,Mijn man heeft de letters spontaan gemaaid. Toen zijn we bij elkaar aan tafel gaan zitten en hebben we een plaatje op van een fietser gezocht. Dat moest natuurlijk wel nauwkeurig gebeuren. Met een verrekijker erbij hebben we in de gaten gehouden of de fietser er goed uit kwam te zien."

Het resultaat mag gezien worden. De reacties stromen binnen. ,,Het zou geweldig zijn als het grasveld dit weekeinde tijdens het NK op televisie in beeld komt."

Het NK begint vandaag en duurt het hele weekeinde.

Nieuws

Meest gelezen

menu