Alders krijgt wensenlijst mee uit Langelo

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders heeft Langelo en Steenbergen bezocht. Hij sprak vrijdag met bewoners over de schade aan hun huizen.

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders heeft Langelo en Steenbergen bezocht. Hij sprak vrijdag met bewoners over de schade aan hun huizen.

De bewoners vrezen dat de scheuren in 91 woningen zijn veroorzaakt door de uitbreiding van de ondergrondse gasopslag van de NAM in Langelo. ,,We hebben Alders een wensenlijst meegegeven”, zegt Albert Wemmenhove, die namens de bewoners bij het gesprek aanwezig was.

De inwoners zetten vraagtekens bij het recente onderzoek dat Arcadis in opdracht van de NAM opstelde. Volgens dit onderzoek zijn de scheuren in huizen niet veroorzaakt door de uitbreiding van de ondergrondse gasopslag, maar deels door de slechte constructie van een aantal panden. Hoe scheuren in andere gebouwen zijn getrokken is volgens Arcadis niet duidelijk.

De bewoners vinden dat Arcadis niet goed genoeg heeft gemeten en schiet het rapport op meerdere fronten tekort. Ze vinden dat er een nieuw onderzoek moet komen. Dat hebben ze Alders vrijdag ook verteld. ,,We willen vooral dichter bij elkaar komen om de problemen bespreekbaar te maken en op te lossen”, zegt Wemmenhove.

Bij het gesprek waren ook burgemeester Klaas Smid en wethouder Henk Kosters van Noordenveld aanwezig. Alders ging daarna op bezoek bij de NAM. De Nationaal Coördinator brengt op basis van de gesprekken verslag uit aan minister Henk Kamp van economische zaken. Kamp zegde vorige maand op aandringen van de Tweede Kamer toe dat Alders in gesprek zou gaan met de inwoners van Langelo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu