Alfa en Noorderpoort eerste bewoners van campus op luchthaven Groningen Airport Eelde

Het Alfa-College huurt vijf lokalen, Noorderpoort één. De campus op Groningen Airport Eelde begint vorm te krijgen. ,,We zijn ruim een half jaar bezig. Het gaat sneller dan verwacht.”

Vlnr. Jonas van Dorp, havenmeester Andries Poelstra van Groningen Airport Eelde en Lucinda Wondel van het Alfa College voor de gebouwen van de voormalige Rijksluchtvaartschool.

Vlnr. Jonas van Dorp, havenmeester Andries Poelstra van Groningen Airport Eelde en Lucinda Wondel van het Alfa College voor de gebouwen van de voormalige Rijksluchtvaartschool. Foto: Jaspar Moulijn

„Wil je het even zien”, vraagt Lucinda Wondel, opleidingsmanager van het Alfa-College. Ze staat op en neemt ons mee de gang op van het gerenoveerde gebouw van de oude Rijksluchtvaartschool, RLS ‘57 geheten. Ze opent een deur en daar in het lokaal krijgen tien leerlingen van de mbo-opleiding les in beveiliging. Ze toont nog twee lokalen met leerlingen. ,,Hier krijgen elke week tweehonderd leerlingen één dag per week les. We hebben hier vijf leslokalen, maar gebruiken er nog drie.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu