Alle Drentse gemeenten werken samen aan richtlijnen om de jeugd veilig te laten sporten na 29 april

Foto: Pixabay

De twaalf Drentse gemeenten werken dit weekend aan het maken van een protocol en richtlijnen voor het veilig sporten. Vanaf woensdag 29 april versoepelen de coronamaatregelen voor sportende kinderen.

Kinderen tot 12 jaar mogen vanaf woensdag weer onder begeleiding sporten. Kinderen tussen de 12 en de 18 jaar moeten, naast begeleiding, ook anderhalve meter afstand houden bij het sporten. Dit kondigde Mark Rutte aan tijdens een persconferentie op 21 april.

De Vereniging van Drentse gemeenten gaat aan de slag om te zorgen dat in Drenthe veilig gesport kan worden.

Welkome afleiding

“Het is fijn dat er voor kinderen en jeugd tot 18 jaar weer mogelijkheden komen om samen te sporten. Het houdt je gezond en fit en het is een welkome afleiding in tijden waarin niet zoveel andere activiteiten kunnen plaatsvinden,” aldus Roger de Groot, burgemeester van De Wolden en voorzitter van de portefeuille sport binnen de Vereniging van Drentse Gemeenten.

,,We moeten alleen wel zorgen dat het veilig kan, dat er begeleiding is en dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom werken de Drentse gemeenten samen aan richtlijnen en een protocol om de sport voor kinderen en jeugd weer op te starten.”

Buitenzwembad

Het NOC-NSF publiceerde samen met de Vereniging Sport en Gemeenten vrijdagmiddag 24 april een handleiding en protocol voor gemeenten. De Drentse gemeenten vertalen de landelijke richtlijnen naar lokaal beleid. In het beleid wordt ook besloten of de buitenzwembaden weer open kunnen.

Voor 29 april worden de verenigingen geïnformeerd over het protocol. De Vereniging van Drentse Gemeenten raadt sportaanbieders aan om voor die tijd sportactiviteiten voor te bereiden en aan te passen aan de landelijke richtlijnen.

Verbod

Tot 29 april is sporten in groepsverband nog verboden, ook voor kinderen onder de 18 jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu