Alle gemeenten in Drenthe beginnen met project Doortrappen: fietsactiviteiten voor senioren

In Meppel is het startsein gegeven voor het project Doortrappen, waar alle Drentse gemeenten aan meedoen. Foto: Martijn Bijzitter

In alle twaalf de gemeenten van de provincie Drenthe is het initiatief ‘Doortrappen’ gestart. Drenthe is de eerste provincie waarin alle gemeente meedoen met het project.

Doortrappen is opgezet om senioren te stimuleren vaker te gaan fietsen. Het project bestaat uit diverse fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. Tijdens de activiteiten kunnen ze bijvoorbeeld een proefrit maken met een elektrische fiets of driewielfiets.

In Meppel is donderdagochtend het startsein gegeven voor ‘Doortrappen’ in Drenthe. Gedeputeerde Cees Bijl overhandigde een startpakket van Doortrappen aan wethouder Robin van Ulzen. Daarna ging een aantal senioren in groepen van vier de zogeheten fietsroute van geluk door Meppel van 54 kilometer maken. Ook in de elf andere Drentse gemeenten is vandaag begonnen met Doortrappen.

Groeiend aantal ongevallen

De twaalf Drentse gemeenten zijn met het project begonnen om veilig fietsen onder senioren te stimuleren. In zowel landelijk als regionaal verkeersveiligheidsbeleid is senioren op de fiets, en dan vooral op de e-bike, al enkele jaren een speerpunt. Tegelijkertijd is er een groeiend aantal ongevallen waarbij seniore fietsers betrokken zijn.

De activiteiten van Doortrappen zijn opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu