Alsnog streep door Cascaderun in Hoogeveen (Verplaatsing naar 2021)

De Cascaderun in Hoogeveen is dit jaar afgelast. Het evenement wordt verplaatst naar april volgend jaar. Foto: DvhN

De 14e editie van de Cascaderun in Hoogeveen gaat dit jaar definitief niet door. De organisatie heeft ‘met pijn in het hart’ besloten om het grootste hardloopevenement in Drenthe te verplaatsen naar zondag 18 april 2021.

Eerder al was duidelijk dat door de coronacrisis de oorspronkelijke datum van 19 april niet gehaald zou worden. De organisatie had echter nog de stille hoop dat het evenement in de tweede helft van juni kon plaatsvinden. Maar ook daar staat nu een streep door.

‘Voortschrijdend inzicht’

In een persbericht zegt de organisatie genoodzaakt te zijn de hardloopwedstrijd af te gelasten vanwege ‘voortschrijdend inzicht over de ernstige gevolgen van het coronavirus’. ,,Na uitgebreid onderzoek en overleg met alle betrokkenen, waaronder overheden en hulpverlenende instanties, is gebleken dat uitstel naar de tweede helft van juni geen realistisch scenario meer is’’, zo wordt gesteld.

Er is nog wel gekeken naar mogelijkheden dit najaar, maar die (tweede) optie levert volgens de organisatie een te zware, dubbele belasting op voor de vrijwilligersorganisatie die dan alweer volop in de weer is met voorbereidingen voor de editie van 2021. ,,Bovendien is de evenementenagenda, door vele uitgestelde evenementen, in het najaar al overvol.’’

Inschrijvingen

Inschrijvingen voor de Cascaderun 2020 blijven geldig voor de editie 2021, meldt de organisatie. ,,Die worden automatisch overgeschreven’’, zegt voorzitter Marcel Lip.

Deelnemers die om welke reden dan ook op 18 april 2021 niet kunnen, krijgen tussen medio oktober 2020 en maart 2021 de gelegenheid om het startnummer gratis over te laten schrijven op naam van een andere deelnemer. Restitutie van inschrijfgeld is niet mogelijk. Dat staat volgens de organisatie ook in de algemene voorwaarden.

De organisatie werkt met een budget van 2,5 ton. Ongeveer een kwart daarvan is al uitgegeven, onder meer aan duizenden hardloopshirts. Die zijn inmiddels geleverd en worden voor de editie van volgend jaar gebruikt.

‘Geen financiële problemen’

De definitieve afgelasting brengt de Cascaderun niet in financiële problemen, liet voorzitter Lip al eerder weten. ,,We doen dit natuurlijk al heel wat jaren. In die periode hebben we een buffer opgebouwd, zodat we tegenvallers kunnen opvangen. Het was echt anders geweest, als ons dit in het tweede jaar was overkomen.’’

Wat de precieze schade is van de afgelasting wordt nu uitgezocht. Lip: ,,We zijn met diverse partijen in gesprek over annuleringskosten.’’ Indien de organisatie toch was gaan koersen op een datum in de tweede helft van juni, dan zouden volgens de voorzitter allerlei financiële verplichtingen zijn aangegaan. ,,Terwijl het onzeker is of de Cascaderun dan kan worden gehouden.’’

Voor de 14e editie van de Cascaderun hadden zich zo’n 6500 deelnemers ingeschreven.

Nieuws

Meest gelezen

menu