Voetbalclub FC Amboina in Assen heeft geen teams meer, maar blijft wel bestaan

Het clublogo van FC Amboina.

De Molukse voetbalclub FC Amboina uit Assen kan voor het komende seizoen geen team op de been brengen. Er zijn te weinig spelers.

Amboina heeft bij de KNVB geen elftal voor de competitie ingeschreven. Afgelopen seizoen telde de club nog zo’n veertig leden en kwam de Molukse voetbalvereniging nog met twee teams uit in de competitie, met een eerste team in de vijfde klasse zondag en met een team op recreatief niveau op zaterdag.

Het zaterdagelftal is overgestapt naar buurman LTC, waarmee Amboina de kleedkamers, het trainingsveld en het hoofdveld deelt. Het team komt het nieuwe seizoen uit als LTC 4.

Club heft zich niet op

Amboina heft zich bij gebrek aan spelers niet op. De club blijft bestaan en hoopt volgend jaar weer een elftal op de been te kunnen brengen.

Enkele oudere leden van Amboina doen aan walking voetbal, voetbal op een kwart speelveldje voor 60-plussers waarbij niet gerend mag worden. Zij blijven voorlopig gebruikmaken van het veld en van de eigen kantine.

Het ging al langer niet goed

Het gaat al geruime tijd niet goed met Amboina. Afgelopen voorjaar kampte de club nog met financiële problemen, waardoor de vereniging in haar voortbestaan werd bedreigd. Voorzitter Benoni Tuhumena liet toen weten dat de coronacrisis de oorzaak was. Daardoor kon er wekenlang niet getraind en gespeeld worden en liep de club inkomsten mis.

FC Amboina werd in 2014 na afloop van het seizoen door de KNVB uit de competitie genomen, omdat de club schulden had en beloftes niet nakwam. Onder meer de huur voor de velden en gebouwen werd niet betaald.

Hulpactie

Een hulpactie en sanering van de schulden en een nieuw bestuur zorgden ervoor dat Amboina een seizoen later weer aan de competitie kon deelnemen. Het eerste team promoveerde in 2018 naar de vierde klasse, maar degradeerde het volgende seizoen naar de vijfde klasse.

Van de overgebleven drie bestuursleden van FC Amboina was niemand bereikbaar voor commentaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu