Amsterdamse landschapsarchitect gaat aan de slag met woningbouwplan Zuidlaren

Op het terrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren wil Tynaarlo Oekraïense vluchtelingen opvangen. Foto: Strootman

Strootman Landschapsarchitecten uit Amsterdam gaat zich buigen over het ontwerp voor een nieuwe woonwijk in Zuidlaren, op de plek waar eerder de Prins Bernardhoeve was gevestigd.

Op het voorste deel van het voormalige evenemententerrein komen winkels; op het achterste deel woningen.

Voor de uitwerking van de woningbouwlocatie is Strootman geselecteerd, terwijl een team van LAOS, Specht en PAU werken aan de plannen voor de centrumontwikkeling van Zuidlaren en het voorste deel van het PBH-terrein.

Meepraten over plan in het najaar

Volgens woordvoerder Petra Versluis van Strootman zullen beide teams nauw met elkaar gaan samenwerken. ,,Wij zien in de ontwikkelingen de kans om de samenhang tussen het landschap en het dorpscentrum te versterken. Samen met bewoners en andere betrokkenen gaan we onderzoeken welke kansen we daarbij naar boven kunnen halen.”

Na de zomer start Strootman met het opstellen van een stedenbouwkundig programma van eisen. Daarbij vormt het besluit van de gemeenteraad van Tynaarlo het uitgangspunt. Vervolgens kunnen belangstellenden en belanghebbenden in het najaar gaan meepraten over de plannen.

Veertig kleinere huishoudens

Vier weken geleden overhandigde de initiatiefgroep Zuidlaarderhof hun visie over het wonen op het voormalige Prins Bernhardhoeve-terrein in Zuidlaren aan de gemeente Tynaarlo. De groep wil met ruim veertig kleinere huishoudens die een woningbouwplan op deze locatie ontwikkelen.

Nieuws

menu