Anetta uit Pesse is trots op Boerinnenkalender

Ze is de Drentse trots op de nieuwe Boerinnenkalender 2017. Anetta Arends (22) uit Pesse poseert in uitdagende houding voor de maand mei.

Anetta Arends uit Pesse staat op de nieuwe Boerinnenkalender. FOTO BOERINNENKALENDER/ELINE BON

Anetta Arends uit Pesse staat op de nieuwe Boerinnenkalender. FOTO BOERINNENKALENDER/ELINE BON

Strohoed op, bloesje los, kort spijkerbroekje, gulle lach, handen nonchalant in de zakken. Anetta Arends staat er mooi op. Ze is de enige Drentse dame die op nieuwe Boerinnenkalender prijkt. Ze siert de maand mei, de bloeimaand.

Anetta is uitverkoren uit 240 dames die zich inschreven. Vijftien meiden haalden de kalender. Eén voor elke maand, daarnaast één op de cover en twee op de achterzijde. ,,Heel vervelend werk die selectie”, grapt Stef Sloo, de man achter de Boerinnenkalender.

Boerensector promoten

De 22-jarige Pessense gaf zich zelf op voor de kalender, die de boeren in ons land in een positief daglicht moet stellen. ,,Ik wil de boerensector promoten, die heeft het moeilijk. Er is zoveel gezeur in de sector. Kijk naar de lage melkprijs. De kalender brengt iets positiefs naar buiten.”

Ze is geen echte boerendochter. ,,Mijn ouders en ik zijn hobbyboeren. We hebben zes paarden en pony's, drie honden, een stuk of twintig kippen, twee geiten en twee konijnen. Het loopt hier allemaal rond het huis. Ik rij een Fries paard en men met twee shetlanders”, vertelt Anetta, die in juni de agrarische school in Dronten afrondde. ,,Ik doe nu een avondstudie voeding en sport en werk als chauffeur bij Hello Fresh.”

Trots

De fotoshoot voor de kalender was op een fruitteeltbedrijf in Wijhe. ,,We waren met zes meiden. Het was hartstikke leuk om te doen. Het bleef allemaal netjes, net niet over het randje. Twee foto’s zijn uiteindelijk geselecteerd. Ik weet zelf nog eens niet welke. Sta ik op mei? Dat wist ik ook nog niet.”

Haar vriendinnen reageren enthousiast dat Anetta op de Boerinnenkalender staat. ,,Ik ben best trots op mezelf.” En goed om te weten voor de jongens in Drenthe, Anetta heeft (nog) geen vriend. ,,Ha ha, misschien biedt dit nieuwe kansen.”

De Boerinnenkalender verschijnt voor de zesde keer. De editie 2017 wordt vrijdag officieel gepresenteerd in Posterenk, vlakbij Raalte. ,,Daar ga ik natuurlijk naar toe. Waarschijnlijk met mijn ouders en een paar vriendinnen.”

Naast Anetta sieren nog vier andere noordelijke schonen de Boerinnenkalender. Ook Elsje Offringa uit Zeerijp en de Friezinnen Jackelien Visser, Rixt de Jong en Ineke Hoekstra zijn voor de kalender geselecteerd.


Foto's: Boerinnenkalender/Eline Bon

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu