Annerveenschekanaal en andere dorpen in Drenthe krijgen ook 10.000 euro aardbevingssubsidie, 'Gaston-actie' heeft gewerkt

Gemeenteraadslid Ina Oortwijn biedt staatssecretaris Hans Vijlbrief een fles jenever, turf en een map met handtekeningen van bezorgde inwoners aan. Links burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Gemeenteraadslid Ina Oortwijn biedt staatssecretaris Hans Vijlbrief een fles jenever, turf en een map met handtekeningen van bezorgde inwoners aan. Links burgemeester Anno Wietze Hiemstra. Foto: Harry Tielman

In een voetnootje van de brief ‘Nij begun’ over eerherstel in het bevingsgebied, blijkt dat Annerveenschekanaal in aanmerking komt voor de SNN-subsidie van 10.000 euro. De waardedalingsregeling komt er niet.

Met de actie ‘Gaston, wanneer kom je bij ons?’ lieten inwoners van het dorp Annerveenschekanaal weten boos te zijn over de waardedalingsgrens van het Groninger gasveld. Toekenning van aardbevingsgeld zou volgens bewoners net zo willekeurig gaan als de verdeling van prijzen van de Nationale Postcode Loterij. Het lintdorp Annerveenschekanaal was een exclave te midden van postcodes die wel in aanmerking kwamen voor vergoedingen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's