Ansen krijgt 'een villawijk in de natuur'

Een artist impression van het nieuwe vakantiepark Rheelanden bij Ansen. FOTO FEHSE MAKELAARDIJ

Over twee maanden gaat even buiten Ansen de schop in de grond voor Buitengoed Rheelanden. Hier worden de komende jaren 125 luxe, vrijstaande vakantiehuizen gebouwd.

d'Olde Kamp
Rheelanden krijg gestalte aan de westkant van de Dwingelerweg, op het weiland tegenover camping d'Olde Kamp. De camping zelf neemt samen met bouwer VolkerWessels de ontwikkeling van het vakantiepark voor haar rekening. Jaren geleden ontwikkelde d'Olde Kamp al plannen voor deze uitbreiding. Bezwaren van Mooi Ansen en omwonenden hielden de realisatie lange tijd op. Zomer 2013 hakte de Raad van State de knoop door: het park mocht er komen.

'Buitenverblijven'
Rheelanden ontleent zijn naam aan Rheebruggen, de voormalige havezate tussen Ansen en Uffelte. ,,Het wordt een villawijk in de natuur'', zegt Bart Fehse. De makelaar uit Havelte doet de verkoop van de huizen. Hij spreekt van een villawijk omdat de woningen, 'buitenverblijven' volgens de folders, groot en luxe zijn en volgens hem van kwalitatief hoog niveau. De ontwerpen zijn vrij traditioneel. De verkoopprijzen beginnen bij 196.000 euro en lopen door tot 475.000 euro (exclusief btw, vrij op naam). Buitengoed Rheelanden beslaat 13 hectare aan de rand van het Dwingelderveld. De Havelter makelaar zegt inmiddels tien huizen te hebben verkocht. ,,Op een aantal andere woningen ligt een optie.'' Voldoende om half april een begin te maken met fase 1, die om de bouw van de eerste 53 woningen gaat. Fehse: ,,Er komt een fair op locatie, waar het startsein wordt gegeven voor de grondwerkzaamheden. Ik verwacht dat eind deze zomer de bouw van de eerste huizen begint."

Kopers kunnen kiezen uit tien verschillende types vakantiehuizen, geschikt voor vier tot zestien personen. ,,Het wordt een gemêleerd geheel. Niet zo'n typisch recreatiepark met allemaal dezelfde huizen." De inrichting is standaard al zeer luxe en klanten kunnen kiezen voor extra opties als een eigen sauna en een buitenjacuzzi. Is er niet al een overaanbod aan vakantiehuizen in Drenthe en zorgt Rheelanden er straks voor dat de spoeling nog dunner wordt? Volgens Fehse niet: ,,Een park met dit kwaliteitsniveau is er in de wijde omgeving nog niet. Terwijl de vraag naar vakantiehuizen waar echt alles op en aan zit groeit. Veel bestaande parken zijn in de jaren zeventig en tachtig geopend. Daar plakt de nasi inmiddels aan de muren, zeg ik wel eens. Ze zijn dringend aan renovatie toe, maar misschien is sloop beter."

Centrumvoorzieningen
De huizen worden gebouwd door Koenen, dochter van VolkerWessels. Bijzonder noemt Fehse het feit dat met de aanleg van centrumvoorzieningen op Rheelanden niet wordt gewacht tot alle vakantiehuizen bewoond zijn. Op het park kan straks van onder meer een grand café/restaurant met terras, een speelweide en een overdekt zwembad gebruik worden gemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu