Anti-windmolenactivisten Platform Storm willen demonsteren bij rechtbank in Assen

Jan Nieboer bij de eerste windturbine aan de Mondenweg, te zien vanuit zijn huis in 2e Exloërmond.

Anti-windmolenactivisten gaan donderdag protesteren bij de rechtbank in Assen tijdens het kort geding van Stichting Platform Storm tegen projectontwikkelaars van windpark Drentse Monden en Oostermoer. Dat zegt voorzitter Jan Nieboer van Platform Storm.

Vanwege corona is de toegang van publiek in de rechtbank beperkt. ,,Veel mensen willen laten weten dat ze ons steunen. Zij gaan tijdens de rechtszaak met inachtneming van de coronaregels buiten op straat demonstreren.” Het plan voor de actie is volgens Nieboer gemeld bij de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). ,,En die hebben er geen problemen mee.” Volgens een woordvoerder is dat niet juist. Zij zegt dat de VRD de vraag heeft doorgezet naar de gemeente Assen. ,,Die gaan daar komende week een beslissing over nemen.”

Tussen de 50 en 100 actievoerders

Nieboer verwacht dat er tussen de 50 en 100 actievoerders komen. Hij zit zelf samen met de advocaat bij de zitting in de rechtbank. Platform Storm heeft de rechtszaak aangespannen, omdat er op basis van het Europese recht juridische mogelijkheden zouden zijn om de aanleg en het gebruik van 45 windmolens in Veenkolonie te blokkeren.

Nieuws

Meest gelezen

menu