Aparte basisschool in Hoogeveen voor vluchtelingenkinderen uit de Oekraïne. In voormalige vaccinatielocatie van de GGD aan de Vos van Steenwijklaan

In dit gebouw aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen komt een school voor vluchtelingenkinderen uit Oekraïne. Foto: DvhN

Hoogeveen werkt met het basisonderwijs aan de inrichting van een aparte school voor vluchtelingenkinderen uit de Oekraïne. Dat gebeurt in het voormalige kantoorpand aan de Vos van Steenwijklaan 73, waar de GGD tot voor kort een vaccinatielocatie had.

De verwachting is dat in de loop van mei de eerste kinderen er naar school kunnen. Onderwijsorganisaties PricoH en Bijeen hebben ervaring in het bieden van onderwijs aan vluchtelingenkinderen en anderstalige nieuwkomers.

Ze bieden dit aan op De Weidebloesem en Kienderwijs, twee zogeheten nieuwkomersscholen in de wijk De Weide. Deze scholen kunnen geen nieuwe leerlingen een plek bieden. Daarom is gekozen voor een aparte school.

Kienderbloesem

De tijdelijke school aan de Vos van Steenwijklaan gaat Kienderbloesem heten, een combinatie van de namen van de andere nieuwkomersscholen.

De schoolbesturen zijn nog bezig met de werving van leerkrachten. De gemeente helpt hierbij door bij de intake Oekraïense vluchtelingen te vragen of ze als onderwijzer aan de slag kunnen en willen.

Ouders uit Oekraïne kunnen hun kind alvast aanmelden. Meer informatie is te vinden op de pagina ‘Onderwijs’ . Volgens de gemeente houden ouders een vrije keuze en kunnen ze zich desgewenst ook melden bij een andere school.

Nieuws

menu