Archeologiestudent Femke (23) wil de Freek Vonk van de hunebedden worden en verzamelt verhalen over de bijzondere stenen | video

Hunebedden zijn veel meer dan prehistorische graven. Archeologiestudent aan de RUG Femke Bosscher (23) verzamelde verhalen en herinneringen over hunebedden en ontdekte dat hunebedden ook in de moderne tijd een functie hebben.

Samen met hoogleraar Daan Raemaekers verzamelde ze de afgelopen maanden verhalen en herinneringen die mensen hebben over hunebedden. Een verhaal gaat over een groep jongeren die samenkwam bij hunebed D16 in Balloo om te filosoferen. De verhalen die het tweetal verzameld heeft worden binnenkort gepubliceerd op de website hunebeddennieuwscafe.nl van het Hunebedcentrum in Borger.

„Tijdens mijn stage bij het Hunebedcentrum ontdekte ik dat ik het heel leuk vind om te vertellen over hunebedden. Op een zeker moment vroeg ik aan een jongetje of hij wist wat een archeoloog was. Hij zei toen, Freek Vonk.” Het jochie had het bijna goed, Freek Vonk is een bioloog. „Ik vond die opmerking zo grappig dat ik sindsdien zeg dat ik graag de Freek Vonk van de hunebedden wil worden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu