Arriva wil geld voor meer toezicht in trein tussen Zwolle en Emmen. Buschauffeurs blij met al genomen maatregelen om overlast veiligelanders tegen te gaan

Er moeten extra stewards (conducteurs) komen op de trein tussen Zwolle en Emmen om op te kunnen treden tegen veiligelanders die zich op dit traject misdragen. Dit heeft de leiding van Arriva maandagmiddag kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Eric van der Burg, die een werkbezoek bracht aan het Emmer stationsgebied.

Staatssecretaris Eric van der Burg bij de pendelbus die asielzoekers van Emmen naar Ter Apel brengt. De bewindsman bracht maandagmiddag een bezoek aan het Emmer stationsgebied.

Staatssecretaris Eric van der Burg bij de pendelbus die asielzoekers van Emmen naar Ter Apel brengt. De bewindsman bracht maandagmiddag een bezoek aan het Emmer stationsgebied. Foto: Jan Anninga

De trein van Arriva tussen Zwolle en Emmen wordt gebruikt door asielzoekers die naar Ter Apel moeten. Veiligelanders, vluchtelingen zonder kans op een verblijfsvergunning, zorgen op het traject geregeld voor problemen. Ze reizen zonder kaartje, willen er ook geen kopen en gaan zich te buiten aan intimidatie, bedreigingen, spugen en soms ook fysiek geweld.

Nieuws

menu