Artiesten gaan in Roden uit hun dak voor een consumptiebon. 'We stonden twee dagen na de brand alweer bij Atovero'

Benefiet voor door brand getroffen bedrijf Soundlink in De Pompstee.

Benefiet voor door brand getroffen bedrijf Soundlink in De Pompstee. Foto: Geert Job Sevink

Vijf bands, vier dj’s, een zanger, een zangeres én een dansgroep: de gevarieerde benefietavond, vrijdag in horecabedrijf De Pompstee in Roden, was een waar feest.

De aanleiding was minder vrolijk. Dinsdag 31 januari ging een bedrijfsverzamelgebouw aan de Tweede Energieweg in Roden in vlammen op. Onder anderen Floris Roelfzema van Sound Link (verhuurder van geluids- en lichtapparatuur) zag zijn bedrijfskapitaal smelten in het verzengende vuur.

,,Maar we hebben meteen de schouders eronder gezet”, zegt Roelfzema. Hij begon ooit met dj-en bij scouting Mensinge, maar ontdekte al snel dat het voor iedereen beter was als hij daar niet zijn beroep van zou maken. Dus ging hij in de verhuur. Een goede keus. Sowieso is Sound Link niet weg te denken als er een feestje is in Roden. ,,Maar we doen ook bedrijfsfeesten bij ‘L Oréal en Shell.”

Topprioriteit na de brand was om snel weer aan de slag te kunnen. Dat is aardig gelukt. ,,Dinsdag was de brand, donderdag waren we alweer aan het werk bij de Atovero.” Ze konden aan de slag bij deze Rodense toneelvereniging omdat bevriende ondernemers van alle kanten te hulp schoten en materiaal uitleenden.

Benefiet voor gedupeerden

Dat gaf Roelfzema de gelegenheid om enigszins op adem te komen en zich te herpakken. En nu het benefiet voor de gedupeerden van de brand. De Pompstee stelde de zaal gratis beschikbaar, er is personeel dat gratis wil werken, bevriende verhuurders lenen apparatuur uit en de artiesten gaan uit hun dak voor een consumptiebon. Roelfsema voelt zich gesteund door de Roder gemeenschap. ,,Ontzettend leuk dat ze dit organiseren.”