Arts in Emmen jaren onbevoegd aan ’t werk

Een orthopedisch chirurg van de Treant Zorggroep, locatie Scheper Ziekenhuis in Emmen, is op non-actief gesteld omdat hij al sinds 2009 onbevoegd aan het werk is.

Scheper Ziekenhuis. FOTO ARCHIEF DVHN

Scheper Ziekenhuis. FOTO ARCHIEF DVHN Foto: Kees van de Veen

Het is de tweede orthopeed van deze maatschap die in enkele weken tijd moet stoppen met het behandelen van patiënten. Drie weken geleden bleek dat er een conflict was in de maatschap over de manier van werken. Als gevolg daarvan moest een van de orthopedisch chirurgen tijdelijk het werk neerleggen. Patiënten kregen een brief dat ze door een andere arts behandeld worden.

Deze tweede affaire staat er volgens een woordvoerder van het Treant-bestuur volkomen los van. Uit een visitatie van een beroepsvereniging van de afdeling bleek dat een van de orthopeden niet goed geregistreerd stond in het beroepsregister, het zogeheten BIG-register.

Herregistratie
De man is wel opgeleid tot medisch specialist en had tot 2009 wel een registratie als orthopedisch chirurg, maar hij had waarschijnlijk zijn verplichte herregistratie verzuimd. ,,Maar daar doen we nog onderzoek naar’’, zegt de woordvoerder.

De maatschap orthopedie in Emmen, gespecialiseerd in knie- en heupoperaties, bestaat uit vijf orthopedisch chirurgen. Daarvan zijn staan er nu dus twee op non-actief. De patiëntenzorg wordt deels door de overige drie artsen overgenomen, maar de orthopeden uit Hoogeveen en Stadskanaal springen ook in. ,,Dat is het voordeel van een fusie’’, zegt de woordvoerder.

Inspectie
Treant heeft melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het ziekenhuis heeft verder de registraties van alle medisch specialisten die bij Treant werken onderzocht.

Alle andere registraties blijken wel in orde. Ook bekijkt het bestuur de procedure om registraties te controleren opnieuw. Volgens het ziekenhuisbestuur zijn van de betreffende specialist geen klachten, incidenten of tuchtzaken bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu