Asbest vrijgekomen bij brand gebouw duivenclub

Bij de brand, afgelopen nacht, in het clubgebouw van postduivenvereniging de Snelle Wieken in Hoogeveen is asbest vrijgekomen.

Bij de brand, afgelopen nacht, in het clubgebouw van postduivenvereniging de Snelle Wieken in Hoogeveen is asbest vrijgekomen.

Deeltjes daarvan zijn op de Voltastraat terecht gekomen. Reden dat de gemeente de weg heeft afgesloten. Ook is een gebied rond het clubgebouw afgezet. Een woordvoerder van de gemeente schat in dat de stremming in de loop van de dag wordt opgeheven.

Het clubgebouw van de Snelle Wieken, een kleine vereniging met zestien leden, bestaat uit twee gedeelten. De verwoesting in het voorste gedeelte is groot. Voorzitter Andries Scholing heeft nog geen idee van de schade. Volgens hem is de club verzekerd tegen brand.

De technische recherche doet, na het opruimen van de asbest, onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens politiewoordvoerder Paul Heidanus moeten die bevindingen eerst worden afgewacht. Hij kent de speculaties over brandstichting, vooral in relatie tot Hoogeveen, maar wil daar op dit moment geen uitspraken over doen. ,,Het onderzoek is leidend.''

Heidanus bevestigt informatie over een openstaande buitendeur, ten tijde van de brand. ,,De vraag is echter waardoor de deur open stond. Is die opengebarsten door de hitte of was er een andere oorzaak?''

Nieuws

Meest gelezen

menu