Asielzoeker (35) verdacht van aanranding meisjes in Coevorden en Assen: vermeend zedenincident leidde na jaarwisseling tot rellen in de wijk Poppenhare in Coevorden

Een 35-jarige asielzoeker uit Iran heeft een meisje van 18 jaar bij de Baggelhuizerplas in Assen aangerand en twee minderjarige vriendinnen zijn geslachtsdeel getoond terwijl hij aan het masturberen was. Dat zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank in Assen.

Na de vermeende aanranding in Coevorden braken rellen uit. Een meisje deed aangifte tegen asielzoeker, maar volgens de officier is voor dit zedenfeit onvoldoende steunbewijs. Voor aanranding en schennispleging in Assen is een jaar cel geëist. De man is eerder veroordeeld.

Na de vermeende aanranding in Coevorden braken rellen uit. Een meisje deed aangifte tegen asielzoeker, maar volgens de officier is voor dit zedenfeit onvoldoende steunbewijs. Voor aanranding en schennispleging in Assen is een jaar cel geëist. De man is eerder veroordeeld. Foto: Harm Meter

De verdachte zou tijdens de afgelopen jaarwisseling ook een meisje in Coevorden hebben aangerand. Dit vermeende zedenincident houdt verband met de rellen die tijdens en na oudejaarsnacht uitbraken in de wijk Poppenhare in Coevorden. De man was naar eigen zeggen op bezoek in Coevorden. Hij zou een meisje bij de billen hebben gepakt toen zij naar haar huis liep om een fles frisdrank te halen.

Nieuws

menu