Asielzoekers op een kleinschalige manier opvangen? Stichting Inlia heeft in Eelde bewezen dat het kan én werkt: 'Wij zijn heel trots op deze medaille'

Blijdschap en bovenal heel trots. Dat gevoel overheerst bij Stichting Inlia na de uitreiking van de Medaille van Verdienste donderdag door de gemeente Tynaarlo. Het is een beloning voor de bijzondere en geslaagde manier waarop statushouders werden opgevangen in Eelde.

Burgemeester van Tynaarlo Marcel Thijsen (links) en wethouder Pepijn Vemer overhandigden de Medaille van Verdienste en de daarbij behorende oorkonde aan directeur John van Tilborg (midden) van de Stichting Inlia.

Burgemeester van Tynaarlo Marcel Thijsen (links) en wethouder Pepijn Vemer overhandigden de Medaille van Verdienste en de daarbij behorende oorkonde aan directeur John van Tilborg (midden) van de Stichting Inlia. Foto: Peter Wassing

Weten dat als je een afspraak hebt, je ook op die tijd aanwezig bent. Leren dat in Nederland fietsers niet welkom zijn op de snelweg. En ook weten dat een hunebed niet zomaar een willekeurige hoop stenen is, maar een duizenden jaren oud grafmonument. Het zijn voorbeelden van typisch Nederlandse dingen die statushouders vanaf 2016 werden bijgebracht in de tussenopvang in Eelde. In dat jaar startte een experiment om asielzoekers met een verblijfsvergunning snel de Nederlandse taal te leren en de integratie te versnellen.

Nieuws

menu