Assen dacht slim te zijn en koos voor de 'goedkope' wielerbaan zonder dak. Hoe het prestigeproject vooraf eigenlijk al een groot risico liep

Assen heeft de gevolgen van weersinvloeden op de houten wielerbaan tien jaar geleden onderschat. Die fout komt de stad nu duur te staan.

Het Regionaal Wielercentrum Noord strijdt al jaren voor een dak boven de wielerbaan.

Het Regionaal Wielercentrum Noord strijdt al jaren voor een dak boven de wielerbaan. Foto: Marcel Jurian de Jong

De eerste houten plint moest in november 2014 nog gelegd worden of voorzitter Ger Heeringa van het Regionaal Wielercentrum Noord verkondigde al te willen strijden voor een overkapping boven de baan. Zonder dak zou de baan te afhankelijk worden van weersinvloeden. De gevolgen zien we vandaag de dag: ‘s winters slaat de baan groen en zwart uit van de algen en het vocht.

Topsportlocatie te duur

Nieuws

menu