Drentse gemeenten willen af van kredietbank. Assen en Groningen gaan radicaal anders om met schuldhulpverlening. Waarom eigenlijk?

Komt het goed met de schuldhulpverlening in Drenthe nu de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) in vreemde handen komt? Zeker wel, verwacht SP-wethouder Jan Broekema van Assen. Groningen doet het radicaal anders.

Het GKB-kantoor in Assen. De Gemeentelijke Kredietbank van Hoogeveen, Meppel en Assen staat waarschijnlijk vanaf volgend jaar in de etalage.

Het GKB-kantoor in Assen. De Gemeentelijke Kredietbank van Hoogeveen, Meppel en Assen staat waarschijnlijk vanaf volgend jaar in de etalage. Foto: Marcel Jurian de Jong

Minder ellende met schulden bij de inwoners, lagere kosten voor de gemeente. De gemeente Groningen is erg tevreden met de eigen GKB. Groningen trotseert Europese aanbestedingsregels door een feitelijk monopolie te geven bij schuldhulpverlening aan mensen met een laag inkomen. Want, zegt Groningen, als onze eigen GKB die mensen helpt, zitten we er bovenop en kunnen we in veel gevallen erger voorkomen. De eerste klap is een daalder waard.

Nieuws

menu