Assen en Hoogeveen starten pilot met gemeentemedewerkers in jeugdzorg

Foto: Shutterstock

De gemeentes Assen en Hoogeveen starten in oktober een pilot met gemeentemedewerkers die bij de FACT jeugdteams aan de slag gaan. De medewerkers moeten functioneren als ‘bruggenbouwers’ tussen de zorg en de gemeentes.

De FACT jeugdteams bestaan uit hulpverleners van Accare, Ambiq, Cosis, GGZ Drenthe, VNN en Yorneo. Zij helpen jongeren en gezinnen met uiteenlopende problemen.

Volgens de gemeentes Assen en Hoogeveen is het nodig dat aan het team een lid van de gemeente wordt toegevoegd, omdat ‘de vaak complexe vragen van de jongeren en hun gezinnen veel afstemming vragen met de gemeente.’

De FACT-medewerker van de gemeente wordt het eerste aanspreekpunt als het gaat om problemen met huisvesting, werk, onderwijs of financiën.

Pilot van twee jaar

De pilot in Assen en Hoogeveen duurt in totaal twee jaar, tot oktober 2022. Bij een positief resultaat is het de bedoeling dat aan alle FACT-Jeugdteams in Drentse gemeenten een medewerker van de gemeente wordt toegevoegd. In Drenthe werden in 2019 ruim 300 jongeren en hun gezin door de FACT Jeugdteams gezien.

De pilot maakt onderdeel uit van de doorontwikkeling naar FACT Jeugd 2.0. Het doel hiervan is om een nog betere verbinding tussen zorgaanbieders, de gemeenten en de jeugdige en zijn of haar gezin te creëren.Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu