Assen komt in winterse sferen. Schaatsen op het Koopmansplein en een sneeuwglobe op de Brink (en gratis parkeren in alle parkeergarages)

Het Koopmansplein wordt klaargemaakt voor 'Winterwarm Assen'. Foto: DVHN

Het jaarlijkse winterprogramma in Assen staat weer voor de deur. Met de traditionele ijsbaan op het Koopmansplein, een iglo op de Brink én gratis parkeren op de koopzondagen.

Na twee jaar staat op het Koopmansplein in Assen deze winter weer een schaatsbaan, een café en is er een kerstmarkt met verschillende kraampjes. Ook in de rest van de binnenstad heeft binnenstadsorganisatie Vaart in Assen vanaf 3 december een winterprogramma opgezet.

Activiteiten voor het hele gezin

Als corona geen roet in het eten gooit, organiseert Vaart in Assen tot en met 9 januari rondom de ijsbaan en verspreid door het centrum iedere woensdag, zaterdag en de koopzondagen gratis vermaak. De voornamelijk laagdrempelige activiteiten zijn voor het hele gezin en de dagen worden thematisch ingedeeld. Zo zijn er onder andere spel- en sportdagen, dagen met Sinterklaasspellen en op de Brink komt een enorme sneeuwglobe, waar je in kan staan voor een selfie.

‘Als extra cadeautje voor de Assenaren is er in het weekend van 18 en 19 december een speciale schaatsactie’, schrijft Vaart in Assen op haar website. Wat deze actie inhoudt wordt later bekend gemaakt, maar het heeft in ieder geval tot doel om ‘beweging te stimuleren onder de Assenaren.’

Gratis parkeren in een versierde stad

Bezoekers kunnen op de koopzondagen in november en december en op de kerstkoopavond op donderdag 23 december gratis parkeren in alle parkeergarages. Vaart in Assen zet samen met de gemeente Assen gastdames en -heren in op en rondom het Koopmansplein om het parkeren van fiets in goede banen te leiden.

De binnenstad wordt voor de feestelijkheden in nieuwe sfeerverlichting gestoken, die vanaf 25 november wordt opgehangen. Op het Ceresplein komt verder een 5 meter hoog rendier, op het Pomppleintje een interactieve kerstman en op de Brink een grote kerstbal-iglo.

Nieuws

Meest gelezen

menu