Assen krijgt grote nazomerkermis: 'Wilden toch nog wat moois neerzetten dit jaar'

De jaarlijkse TT Kermis kon dit jaar niet doorgaan. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Als corona geen roet in het eten gooit, krijgt Assen deze zomer alsnog een kermis. Van 4 tot en met 13 september staat het Veemarktplein vol met attracties.

De Nazomer Kermis Assen krijgt een omvang die vergelijkbaar is met de jaarlijkse TT Kermis, zegt organisator Sander ten Bosch. De TT Kermis kon door de corona-uitbraak niet doorgaan, maar samen met Tamara Boor richtte Ten Bosch een bedrijfje op om deze nazomer alsnog een kermis naar Assen te halen.

Kleine en grote attracties

„Wij hebben, ook omdat we in de organisatie van het TT Festival zitten, veel contacten met kermisexploitanten”, legt Ten Bosch uit. „Zij hebben het erg moeilijk en omdat begin september elders in het land twee grote kermissen niet doorgaan, leek ons dit een goed moment om alsnog te bekijken of we in Assen een kermis kunnen houden.”

Bedoeling is dat het Veemarktplein van vrijdag 4 september tot en met zondag 13 september vol attracties staat. Naast kleinere attracties, eet- en drinkkramen komen er ook grote ritten als de Booster, de Breakdance en botsauto’s. De gemeente is enthousiast en wil meewerken, maar een tweede coronagolf zou eventueel roet in het eten kunnen gooien.

Zorgen om corona

„Daar maken we ons erg veel zorgen over”, zegt Ten Bosch. „Als eind deze maand blijkt dat het alsnog niet door kan gaan door nieuwe ontwikkelingen rondom het virus, hebben wij als zzp’ers wel een probleem. Maar als we het niet proberen, verdienen we sowieso niets deze zomer en we wilden gewoon toch nog wat moois neerzetten in Assen. De vibe is nu heel goed.”

Op het Veemarktplein is straks ruimte voor maximaal 1.000 bezoekers tegelijkertijd, als de kermis daadwerkelijk doorgaat. Normaal gesproken zou dat aantal op ongeveer 5.000 liggen. Volgens Ten Bosch is het nog niet duidelijk of de nazomerkermis een blijvertje is.

„Dat ligt er echt aan hoe de kermiskalender er volgend jaar uitziet en de TT Kermis door kan gaan. Daar is op dit moment niets over te zeggen. Laten we eerst hopen dat deze editie door kan gaan zoals deze nu gepland is. Dat zou al heel erg mooi zijn.”

Nieuws

Meest gelezen

menu