Assen start proef met basisbanen voor langdurig werklozen

Het gemeentehuis van Assen. Foto: Archief/DVHN

De gemeente Assen wil mensen die moeite hebben met het vinden van werk, op weg helpen met een basisbaan. Volgend jaar start de pilot voor ongeveer zeven langdurig werklozen.
Lees meer over
Assen

De pilot ‘basisbanen’ biedt kansen voor mensen die al geruime tijd een bijstandsuitkering ontvangen en voor wie doorstroming naar regulier werk niet mogelijk is. De proef loopt tot eind 2022 en kost 150.000 euro. De verwachting is dat van dit geld zo’n zes tot zeven fulltime basisbanen gerealiseerd kunnen worden.

‘Waardevol werk’

Werkplein Drentsche Aa, Vaart Welzijn en Werkpunt gaan gezamenlijk op zoek naar geschikte kandidaten. Ook helpen zij bij het vinden van werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden. Deelnemers aan de pilot gaan werk doen dat volgens de gemeente ‘op dit moment blijft liggen en tegen het minimumloon kan worden uitgevoerd’.

Bedoeling is dat de deelnemers bijdragen aan de leefbaarheid in de Asser wijken. Het kan onder meer gaan om dienstverlening binnen een bepaalde wijk -bijvoorbeeld boodschappen- of bezorgdiensten- of om onderhoudswerkzaamheden. De proef wordt in het najaar van 2022 geëvalueerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu