Assen stelt aanbesteding nieuw paviljoen Baggelhuizerplas uit tot volgend voorjaar

De Baggelhuizerplas krijgt een nieuw strandpaviljoen.

Er is veel interesse voor het opzetten van een nieuw paviljoen aan de Baggelhuizerplas in Assen. De gemeente stelt de aanbesteding door corona wel uit tot volgend voorjaar.

Het huidige paviljoen stamt uit 2009 en werd aangelegd als tijdelijke voorziening. Een nieuwe verlenging van de voorziening was niet meer mogelijk. Horecaondernemers konden tot 1 maart 2020 hun interesse kenbaar maken voor het opzetten van een nieuw, permanent paviljoen.

Omwonenden praten mee

De gemeente maakt nu bekend dat twintig partijen geïnteresseerd waren. Met een aantal daarvan voerde de gemeente vervolggesprekken. Daaruit bleek dat er ruim voldoende interesse is om de aanbesteding daadwerkelijk te kunnen starten. Die procedure wordt wel uitgesteld tot waarschijnlijk volgend voorjaar, omdat de coronacrisis op dit moment veel onzekerheid geeft.

Aan de hand van de marktverkenning zet de gemeente nu eerst de voorlopige kaders voor het nieuwe paviljoen op een rij. Deze kaders gaan bijvoorbeeld over de grootte van het paviljoen, maar ook over de horecavergunningen en gewenste openingstijden. Daarna mogen omwonenden meepraten over deze plannen.

Oude gebouw gesloopt

Het huidige, tijdelijke paviljoen Baggelhuizen is deze zomer door brand beschadigd. Besloten is om niet meer te investeren in herstel van het oude gebouw en daarom wordt dit binnenkort weggehaald. Stichting Phusis is van plan om, net als de afgelopen maanden, ook volgend jaar zomer met een mobiele snackwagen een horecavoorziening voor de strandgasten te bieden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu