Assen stelt verkoop aandelen Groningen Airport Eelde uit (op verzoek van de andere aandeelhouders)

Foto: Archief/DVHN

Assen wacht toch nog even met de verkoop van haar aandelen in Groningen Airport Eelde. Dat maakte wethouder Pauwels donderdagavond bekend.

Stadspartij Plop en het CDA lieten via een motie weten dat Assen moet terugkomen op het besluit haar aandelen in Groningen Airport Eelde (GAE) in de verkoop te zetten. Zij willen eerst de geschetste toekomstscenario’s afwachten, waarmee de luchthaven dit najaar naar buiten komt.

Aandeelhouders doen beroep op Assen

Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) maakte naar aanleiding van de motie bekend dat de overige aandeelhouders van GAE ook ‘een dringend beroep hebben gedaan’ op Assen om de verkoop uit te stellen.

„Het college is voornemens dit verzoek te honoreren”, zei Pauwels. „Een verkoopprocedure kruist op dit moment met het opstellen van de toekomstscenario’s en dat is lastig. Dat laat onverlet dat wat ons betreft van uitstel geen afstel komt. Dinsdag besluiten wij wanneer wij de aandelen dan wel gaan verkopen.”

Assen wil Groningen volgen

In 2016 vroeg de raad aan het college van B en W om de Asser aandelen in GAE op een goed moment te verkopen. Dat moment brak afgelopen juni aan, na het nieuws dat de gemeente Groningen haar aandelen verkocht had aan de investeringsmaatschappij FB Oranjewoud.

Oranjewoud gaf ook al aan interesse te hebben in de Asser aandelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu