Assenaar (19) en Groninger (32) op vrije voeten in 'Pontsteiger-zaak', waarin bijna een miljoen euro aan geld en kleding werd gevonden

Bij de man uit Assen werd een flinke hoeveelheid geld gevonden

De 19-jarige man uit Assen die bijna drie weken geleden werd gearresteerd in een parkeergarage in Amsterdam is op last van de rechter-commissaris vrijgelaten. De man blijft verdachte in de ‘Pontsteiger-zaak’ waar voor bijna een miljoen aan geld en luxe merkkleding in beslag is genomen.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam is in beroep gegaan tegen de beslissing van de Raadkamer. Wanneer dat dient is onduidelijk. De man uit Assen is afgelopen maandag uit de cel gegaan.

Extreem veel bankbiljetten

De 19-jarige inwoner uit Assen werd, samen met een 48-jarige man zonder woon- of verblijfplaats, op 16 april aangehouden in een parkeergarage aan de Pontsteiger in Amsterdam.

Zij konden niet goed uitleggen aan agenten waarom zij in de particuliere parkeergarage waren. In de auto waar de Assenaar in had gezeten lag een tas met extreem veel bankbiljetten. De twee mannen werden uiteindelijk door politieagenten met getrokken vuurwapens in de boeien geslagen.

Een groot onderzoek werd opgezet en na doorzoekingen in twee woningen (in Amsterdam en Rotterdam) werd veel geld en dure merkkleding gevonden. Daarbij werd ook nog een 38-jarige man uit Rotterdam opgepakt. Volgens het onderzoeksteam gaat het om geld en kleding ter waarde van bijna 1 miljoen euro. Ook zijn er vuurwapens gevonden.

Verdachte in Pontsteiger-zaak

Bijna een week na de arrestatie van de man uit Assen werd een 32-jarige Groninger aangehouden in de stad Groningen. Drie dagen later moest hij ook bij de rechter-commissaris verschijnen. Die sommeerde op 24 april om de 32-jarige man op vrije voeten te stellen. Ook hij blijft - net zoals de drie andere mannen die zijn opgepakt - wel verdachte in deze ‘Pontsteiger-zaak’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu