Assenaar (20) krijgt drie maanden cel voor drugsbezit en verzet bij aanhouding

De rechtbank in Assen.

Geboeid en met rammelende kettingen kwam een 20-jarige Assenaar woensdag de rechtszaal binnen. De politie wilde geen risico nemen met de man met de reputatie: ,,Hij verzet zich altijd”. Voor drugsbezit en verzet bij aanhouding met letsel tot gevolg kreeg de 20-jarige drie maanden cel opgelegd.

De Assenaar zit sinds 31 januari vast. Hij werd op straat opgepakt, vanwege vermeende dealpraktijken. De 20-jarige wilde er vandoor, maar de agenten waren sneller. Er ontstond een worsteling waarbij de Assenaar probeerde de agenten te bijten. De bolletjes heroïne en cocaïne rolden uit zijn jas en later ook uit zijn onderbroek.

Cel onder water

In zijn telefoon stonden louter nummers van druggebruikers. De man wilde hierover niet worden gehoord. Zijn cel ‘verbouwde’ hij eigenhandig en zette die onder water. De weg naar de verhoorkamer ging ook niet zonder slag of stoot. De Assenaar wilde liever op de luchtplaats even wat roken. Worstelend belandde hij met de agenten in de verhoorkamer. Een van de agenten raakte gewond door een kopstoot.

Liever psychisch onderzocht

De officier van justitie eiste voor drugshandel en -bezit, mishandeling en verzet bij aanhouding een celstraf van vijf maanden. De rechter was niet overtuigd van de drugshandel en sprak de man daarvan vrij. Ze zag liever dat de man psychisch werd onderzocht, maar kon in kader van deze zaak geen onderzoek opstarten. De Assenaar had nog een voorwaardelijke celstraf van een maand cel openstaan. Die moet hij nu ook uitzitten.

Nieuws

Meest gelezen

menu