Erik Vels (43) uit Assen (mede-oprichter Thuisbasis Veteranen in Eelde) grijpt naast veteranenprijs

Erik Vels van veteranenopvang De Thuisbasis in Eelde is genomineerd voor de Witte Anjer. Foto: Marcel Jurian de Jong

Assenaar Erik Vels (43), medeoprichter van opvanglocatie voor getraumatiseerde veteranen Thuisbasis Veteranen in Eelde, grijpt naast veteranenprijs De Witte Anjer.

Vels was één van de vijftien genomineerden voor de prijs, bestemd voor organisaties die zich -op welk gebied ook- opkomen voor de belangen van veteranen. In een online uitzending reikten vertegenwoordigers van het Nationaal Comité Veteranendag de prijs uit aan het Veteranen Search Team, een vrijwilligersnetwerk dat de politie ondersteunt bij zoekacties naar vermiste personen. De prijs bestaat uit een door een kunstenaar gemaakte sculptuur.

‘Nominatie is al mooi’

,,De nominatie is al mooi, dat is een stukje bevestiging. Ik hoop dat het zorgt voor meer aandacht voor andere takken van de veteranenzorg, zoals de onze”, stelt hulpverlener Vels, die zelf oud-militair is.

Vels richtte in 2013 met Klaas Wit in Assen de Compound op, de eerste en enige begeleid wonenlocatie in Nederland voor veteranen met PTSS. Sinds 2018 is de opvolger van de Compound, Thuisbasis Veteranen, gevestigd op landgoed Oosterbroek tegenover het vliegveld in Eelde.

Lees morgen op deze website en maandag in de krant een uitgebreid interview over het werk van Erik Vels.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu