Assenaar veroordeeld voor afhalen pakketjes met vervalste ID van iemand anders

Een 42-jarige man uit Assen is op heterdaad betrapt toen hij bij een groothandel in Stadskanaal met een vervalste identiteitskaart van iemand anders een pakketje wilde afhalen. Dat bleek woensdag bij de politierechter in Assen.

De rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen.

Een slachtoffer van identiteitsfraude deed aangifte bij de politie. Er worden op zijn naam steeds spullen besteld en afgehaald. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zijn gekopieerde ID-kaart. Uit onderzoek bleek dat op 28 juli bij een supermarkt in Stadskanaal door de verdachte een pakketje was afgehaald. Bij een andere winkel lag ook een pakketje op zijn naam klaar. Op 2 augustus wilde de Assenaar dat ophalen en werd hij opgepakt.

De drugsverslaafde man heeft een volledige bekentenis afgelegd. Hij was naar eigen zeggen alleen een geldezel. Een 19-jarige Assenaar gaf hem de opdracht. ,,Het ging slecht met mij. Ik kreeg drugs van hem. Ik had een schuld van 300 euro. Door die pakketjes op te halen, kon ik de schuld betalen.” De man heeft een fors strafblad. Hij is veroordeeld tot vier maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu