Asser Beach Club wil volleyballen op strand Baggelhuizerplas

Beachvolleybal. FOTO ANP ANP

Niemand die er nu nog aan moet denken, maar over drie maanden staan de eerste volleyballers al weer te springen op het strand bij de Baggelhuizerplas in Assen.

Niemand die er nu nog aan moet denken, maar over drie maanden staan de eerste volleyballers al weer te springen op het strand bij de Baggelhuizerplas in Assen.

Dit onder de vlag van de Asser Beach Club (ABC), de nieuwe beachvolleybalvereniging die in de Drentse hoofdstad is opgericht. Eindelijk, zo erkent een van de drie initiatiefnemers, Bertus Altena. Assen is een volleybalstad met als exponent de grote en succesvolle club Sudosa-Desto. En beachvolleybal is al jaren een van de snelst groeiende sporten in Nederland.

Toch wilde het in Assen niet echt lukken. Plannen voor een speciaal beachvolleybalveld bij het Dr. Nassau College (locatie Quintus) strandden. Vorig jaar kon worden gespeeld bij Pand 17 op drie velden. Organisatorisch kwam dit niet echt van de grond. Altena nam samen met twee andere liefhebbers de handschoen op. ,,Ik had twee voorwaarden: in 2016 beginnen en op een echt strand volleyballen. Dus bij de Baggelhuizerplas.”

Inmiddels hebben zich veertig leden aangemeld. Zij betalen 75 euro per seizoen en kunnen twee keer per week trainen, deelnemen aan competities en vrij spelen. Binnenkort begint ABC met het aanleggen van vier velden bij de plas ter hoogte van het paviljoen. Altena wil ook andere sporten bij het initiatief betrekken en ook beachsoccer, -korfbal en -tennis mogelijk maken. ,,Iedereen is positief. Dit moet lukken.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu