Asser motorconcurrenten begraven strijdbijl (en gaan samenwerken)

De toegang richting Peelerpark. Foto: Corné Sparidaens

Geen juridische steekspel, maar samenwerking. De concurrerende motorsportzaken MotoPort en MotorKledingCenter (MKC) in Assen hebben elkaar gevonden.

MKC opent vrijdag de deuren van de nieuwe motorsportzaak aan de Aziëweg op het bedrijvenpark Peelerpark in Assen. De in de nabijheid aan de Industrieweg gevestigde motorsportzaak MotoPort was niet blij met de komst van de concurrent en maakte bezwaar tegen de verleende vergunning.

Assen schiet tekort in motivering

B en W van Assen hadden in strijd met het bestemmingsplan en het detailhandelsbeleid MKC toestemming gegeven voor vestiging op het bedrijventerrein, zo betoogde MotoPort begin maart in de algemene commissie bezwaarschriften. De conclusie van de commissie is nu dat de vergunning terecht is verleend. B en W schieten echter wel tekort in de motivering van het besluit, zo vindt de commissie.

Het besluit om de strijdbijl te begraven en te proberen elkaar te versterken, was al voor de uitspraak van de commissie genomen, vertelt Jan Huls van MotoPort. ,,Ik kan op mijn strepen gaan staan en het MKC en de gemeente moeilijk maken door een rechtszaak aan te spannen, maar zo zit ik niet in elkaar.’’

‘Hoge kosten en negatieve energie’

Volgens Huls had verder procederen hoge kosten met zich meegebracht. ,,Het leidt alleen maar tot negatieve energie. Door de handen ineen te slaan, maken we Assen nog aantrekkelijker als dé motorhoofdstad van Nederland.’’ Ook Mark Bos van MKC is blij met de samenwerking. ,,Door gebruik te maken van elkaars krachten, versterken we elkaar juist.’’

MotorKledingCenter heeft meerdere vestigingen in Nederland en België. Het bedrijf richt zich vooral op de verkoop van motorkleding, helmen, accessoires, motorblokken en motorheftafels. MotoPort richt zich meer op de verkoop van motoren. MotoPort opende recent een speciale Ducati store - de tweede in Nederland - en is Honda-dealer voor het Noorden.

Assen krijgt nog openingsfeest

De samenwerking houdt in de praktijk in dat motoren van MotoPort worden tentoongesteld in de nieuwe vestiging van MKC. Voor motorspecifieke accessoires, verkoop en onderhoud aan motoren worden klanten van MKC verwezen naar MotoPort. Omgekeerd gaat dat gelden voor bijvoorbeeld meer specifieke kledingwensen. Later in het seizoen houden beide bedrijven gezamenlijk een aantal evenementen.

De nieuwe MKC-winkel opent vrijdag. Belangstellenden wordt verzocht hier niet massaal met de motor op af te komen. In verband met het coronavirus wordt een streng deurbeleid gehanteerd. ,,Een feestelijke opening houdt Assen nog tegoed’’, zegt Mark Bos.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu