Duizend scholieren bekijken korte film over een Afghanistan-veteraan uit Assen en zijn gezin. 'Ik mis papa wel als hij weg is'

Drommen scholieren verzamelden zich woensdag bij De Nieuwe Kolk in Assen om de voorstelling De Missie bij te wonen: een korte film over Afghanistan-veteraan Herman Korf (41) en zijn gezin.

Assenaren Herman Korf en zijn dochter Marlies staan centraal in de Veteranenvoorstelling in de Nieuwe Kolk.

Assenaren Herman Korf en zijn dochter Marlies staan centraal in de Veteranenvoorstelling in de Nieuwe Kolk. Foto: Jaspar Moulijn

Met tromgeroffel en schallende trompetten van de regimentsfanfare van de Johan Willem Friso Kapel wordt de voorstelling ingeluid. We volgen dochter Marlies (15), die in het programma vertelt hoe het is om je vader langere tijd te moeten missen, terwijl die ver weg gevaarlijk werk doet.

Voorstelling van Stichting Nederlandse Veteranendag

De voorstelling is gemaakt door de Stichting Nederlandse Veteranendag en heeft tot doel kinderen duidelijk te maken wat defensie doet. Ook is er speciale aandacht voor ‘de veteraan’ en wat dat eigenlijk inhoudt. De voorstelling loopt twee jaar en is in het hele land te zien. In 2018 en 2019 zijn soortgelijke korte films gemaakt.

Drie missies naar Afghanistan

Nieuws

menu