Asser stadspartij: Niet aanpassen parkeerbeleid gemiste kans

FOTO ARCHIEF DVHN

Stadspartij Plop noemt het continueren van het Asser parkeerbeleid een gemiste kans. De partij wil het betaald parkeren ’s avonds en op zondag weer afschaffen.

Vorig jaar voerde Assen een nieuw parkeerbeleid in, omdat het parkeerbedrijf tegen tekorten aan liep. Het betaald parkeren werd uitgebreid (’s avonds en op zondag), het straatparkeren duurder en de parkeergarages kregen een maximumtarief van 6 euro per dag.

Opnieuw afschaf

Vorige week besprak de gemeenteraad de evaluatie van het nieuwe beleid. Dat blijkt een succes: de tekorten zijn weggewerkt en de garages staan voller. ,,We zouden het parkeerbedrijf gezond houden, maar nu houden we 300.000 euro over. Dit bedrag gaat naar de algemene middelen’’, zegt fractievoorzitter Kees Boonzaaijer van Stadspartij Plop.

Dus kan dat betaald parkeren in de avond en op zondag best worden afgeschaft, vindt Plop. Verschillende oppositiepartijen wilden dit vorig jaar al. ,,Daarom was ik heel verbaasd dat we geen steun kregen’’, zegt Boonzaaijer. ,,Dit was het moment om iets te doen. Als men het belangrijk vond, dan hadden ze dit moeten oppakken. Heel erg vreemd.’’

Last van nieuw beleid

Plop had vorig jaar grote moeite met het nieuwe parkeerbeleid. Vooral het afschaffen van gratis parkeren op het Veemarktterrein was een bittere pil. ,,We gingen akkoord vanwege de kortingsactie’’, zegt Boonzaaijer. MKB Binnenstadsvereniging zou met een kortingsactie komen, waardoor bezoekers voor een lager tarief in de garages konden staan.

Inmiddels zijn er drie bedrijven die de korting aanbieden, maar MKB kwam nooit met een actie. ,,Het is door een klein groepje bedacht en daar zijn ondernemers die om de binnenstad heen zitten helemaal niet blij mee. Zij hebben echt last van het nieuwe beleid. We voelen ons belazerd door de binnenstadsvereniging.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu