Asserstraat Rolde wacht bedroefd op fietsoversteek

Bewoners van de Asserstraat in Rolde reageren teleurgesteld op het voorlopige afwijzen van een veiliger fietsoversteek. Ze kunnen slechts afwachten.

De raad van Aa en Hunze wil alternatieve plannen zien, omdat de ‘voorkeursvariant’ uit de besprekingen met de Roldenaren elf waardevolle bomen en 240.000 euro kost. In de afgelopen jaren zijn zeker tien plannen gemaakt voor een veiliger fietsoversteek bij de entree van Rolde. Het plan dat is voorgelegd aan de raad is volgens bewoner Gert Oostergetel het enige dat voldeed aan alle vooraf gestelde voorwaarden. Hij zegt erg benieuwd te zijn of er nog iets anders te bedenken is. ,,De gemeente is nu aan zet. Zeker is dat de ideeën waarmee de raad kwam tegen de eigen voorwaarden in gingen.’’

De raad wil zelf de 30-kilometerzone uitbreiden tot en met de Koningin Wilhelminalaan, dus moet de fietser gelijkwaardig worden aan het autoverkeer. En dat kost hoe dan ook bomen.

De bewoners en Dorpsbelangen hopen niet dat een oplossing nu weer op de lange baan wordt geschoven. De buurt voelt zich de dupe van een wat rammelende voorbereiding van de politieke discussie over het project. Als de raad beter betrokken was bij de voorbereidingen was het anders gelopen, zo is de conclusie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu