Atelier in Emmen verstrekt gratis katoenen mondkapjes: ‘De telefoon ontplofte'

Jantje van der Weide en haar dochter Daniëlle Huizing. Foto: Atelier Naald en Draad

Geen lessen bij Atelier Naald en Draad in Emmen, maar dat betekent allerminst stilzitten voor Jantje van der Weide en haar dochter Daniëlle Huizing.

Zij verwachten de komende tijd zeker duizend katoenen mondkapjes te maken. Die zijn gratis verkrijgbaar bij de zaak aan de Nijverheidsstraat in de wijk Emmermeer. ,,We hebben inmiddels al zo’n 600 aanvragen gehad.”

Bedrijven sponsoren stoffen

Het idee kwam spontaan bij de onderneemsters op. ,,In verband met de coronacrisis mogen we geen les geven. Daardoor is het rustiger in de winkel. Nadat we gistermorgen op Facebook hadden gemeld dat we de mondkapjes gingen maken, liep het meteen storm. De telefoon ontplofte. We maken de mondkapjes van katoen dat we in de zaak hebben liggen. Ook andere bedrijven hebben ons met stoffen gesponsord”, vertelt Van der Weide.

‘Katoenen mondkapjes hebben zeker nut’

Het is de bedoeling dat een groot aantal exemplaren naar zorgcentra en kraamzorgcentra gaat. ,,De mondkapjes zijn niet voor professioneel gebruik door bijvoorbeeld artsen of verpleegkundigen”, benadrukt Van der Weide. ,,Ik heb bij het RIVM nagevraagd en deze mondkapjes van katoen hebben zeker nut. Bijvoorbeeld als je naar de winkel of op visite bij mensen gaat.”

Op dit moment zijn de dames dus druk bezig met het maken van de mondkapjes. Daarbij krijgen ze ook hulp. ,,We verwachten er wel duizend te maken. De mondkapjes worden gratis verstrekt, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu