Ateliers uit Biochron krijgen contract voor 2,5 jaar in Emmer villa De Lindenhof

De Lindenhof, de in het midden van de jaren dertig gebouwde villa naast de Hema in het Emmer centrum. Foto: DvhN

De ondernemers die momenteel zijn gehuisvest in het Biochron van de voormalige Emmer dierentuin mogen in ieder geval 2,5 jaar gebruik maken van villa De Lindenhof in de Hoofdstraat. Ze krijgen van de gemeente een contract voor deze periode.

Dit liet wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) donderdagavond de raadsleden weten. Otter wil het grotendeels leegstaande Biochron bij entree van het oude dierenpark tegen de vlakte gooien. Het pand, waarin meerdere ateliers zijn gevestigd, verkeert in een slechte staat en de kosten voor onderhoud en energie zijn hoog.

Woonhuis wijlen wethouder Zegering Hadders

De zoektocht naar een alternatieve plek voor de huurders verliep moeizaam. Uiteindelijk kwam er een oplossing op steenworp afstand van het Biochron: villa Lindenhof, het voormalige woonhuis van wijlen wethouder Zegering Hadders naast de Hema. Ook dit pand is eigendom van de gemeente Emmen. De gemeenteraad kan instemmen met de plannen, zo bleek donderdagavond tijdens een raadscommissie in het gemeentehuis.

Aanvankelijk dacht de gemeente aan een huurcontract van 1 jaar. Omdat de atelierhouders ook enige investeringen moeten doen om het pand goed te kunnen gebruiken, is uiteindelijk gekozen voor een contract met een lengte van van 2,5 jaar.

‘Hoe dan ook geen nieuwe huurders in Biochron’

De bedoeling is dat de huurders van het Biochron voor de winter verhuizen. ,,Hoe eerder daar de gaskraan dicht kan, hoe liever ik het heb’’, aldus Otter. Er komen hoe dan ook geen nieuwe huurders in het Biochron.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu