Attractiepark Duinen Zathe mag als eerste attractiepark in Nederland open en verwelkomt maximaal 500 bezoekers per dag

FOTO ARCHIEF LC

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha gaat op 16 mei, komende zaterdag, open voor publiek. Er is een capaciteit van maximaal 500 bezoekers per dag.

Duinen Zathe is het eerste attractiepark dat opengaat. Walibi Holland in Biddinghuizen, gaat vanaf 25 mei open. De reden dat Duinen Zathe eerder de deuren opent, is dat het zich richt op kinderen tot en met 12 jaar. Voor hen gelden in het algemeen minder strenge maatregelen vanwege het coronavirus.

Wie naar Appelscha wil afreizen, zal online tickets moeten bestellen. Dat kunnen er niet meer dan 500 (inclusief ouders) per dag worden, aldus parkmanager Judith Nijkamp. ,,We kijken hoe het gaat en of het goed is na te leven en zullen daarna geleidelijk de capaciteit opschroeven.''

Mondkapje voor ouders

Hoewel het attractiepark in eerste instantie voor jonge kinderen is bedoeld, mogen ouders wel mee in de meer spannende attracties, zoals de achtbanen en de Supernova (hoogste punt: 12,5 meter). ,,We stimuleren kindern alleen te gaan, maar er mag nu ook één ouder mee'', zegt Nijkamp.

Die dient dan wel een mondkapje te dragen en niet alle stoeltjes van de achtbaan zullen continu zijn bezet. ,,Ouders moeten wel de 1,5 meter afstand houden, voor kinderen geldt dat niet. Als iemand een mondkapje is vergeten, hebben wij ze ook wel liggen.'' Het personeel van Duinen Zathe werkt met handschoenen en mondkapjes.

Stip aan de horizon

Nijkamp is pas sinds februari manager van het park. De deuren zouden normaliter op 4 april zijn opengegaan, maar dat ging niet door. Dus bedacht ze wat anders om Duinen Zathe toch onder de aandacht te brengen. Er kwam bijvoorbeeld een winactie voor drie personen die het park voor zichzelf zouden hebben. ,,Je wordt creatief in zulke tijden, maar ik ben heel blij dat we nu eindelijk open kunnen. Het is een stip aan de horizon.''

Nieuws

Meest gelezen

menu